Digitale Blijmakersdagen

Digitale Blijmakers Dagen zijn dagdelen waarop dagbesteding, digitaal wordt gegeven. Dus dagbesteding volgen vanuit je eigen huis. Voor al dié mensen die aan huis gebonden zijn en wel dagbesteding nodig hebben en willen volgen is dit dé oplossing. Bijkomend voordeel is dat als door externe maatregelen zoals bijvoorbeeld Corona mensen aan huis gekluisterd zijn, Digitale Dagbesteding ook de uitkomst is.

Digitale dagbesteding van Studio Blijmakers is uniek in zijn soort om twee redenen:
1.  Live dagbesteding in digitale vorm
2.  Dagbesteding in de vorm van creatieve, kunstzinnige therapie (kunstvormen)

Beschrijving Digitale Dagbesteding
In het jaar 2020 van half maart tot en met december 2020 heeft Studio Blijmakers deze digitale dagbesteding al ontwikkeld en gestart voor haar deelnemers die door de Coronamaatregelen verplicht thuis moesten blijven en al wel dagbesteding kregen op de locatie in Dordrecht. Alles is uit de kast getrokken om deze deelnemers ten tijde van Corona tóch te ondersteunen door het mogelijk blijven maken van het volgen van dagbesteding. Een bijkomend voordeel bleek dat daar waar mensen dreigde te vereenzamen door de corona maatregelen, Studio Blijmakers dagelijks live digitaal contact had en de deelnemers letterlijk door het jaar heeft getrokken daar waar de rest van Nederland zo goed als stil lag.  

Het digitale programma
De Digitale dagbesteding wordt live gegeven vanaf de locatie in Dordrecht en kan gevolgd worden door mensen met een toegangslink. Deze link kan aangevraagd worden bij Studio Blijmakers door mensen met een indicatie, mensen zonder indicatie en door organisaties die zelf dagbesteding verzorgen.
Naast deze link is er een basispakket aan creatieve materialen nodig en een goede internetverbinding en computer of tablet. Daar waar geen computer of tablet aanwezig zijn kan dit worden verzorgd door Studio Blijmakers.

In iedereen schuilt een kunstenaar en deze Digitale dagbesteding heeft als doel de deelnemers mee te nemen door het enorme palet aan mogelijkheden tot dat er een klik plaats vindt en een deelnemer gegrepen wordt door het creatieve virus en er zelf mee aan de slag gaat, er inspiratie door krijgt en gepassioneerd raakt. Bezield en geraakt worden omdat zoals Vincent van Gogh al lang geleden zei: “Schilderijen hebben een eigen leven die voortkomt uit de ziel van de schilder.”

Wie kan Digitale Dagbesteding volgen?
Voor de Digitale Dagbesteding van Studio Blijmakers heb je een indicatie nodig. Deze indicatie vraag je aan bij het Wmo-loket van je gemeente. Als dit de gemeente Drechtsteden is en je hebt hier hulp bij nodig laat het ons dan weten dan gaat Erica de Winter je bij de aanvraag helpen.

Woon je in een andere gemeente dan geven we je graag tips en advies als je er niet uitkomt. Stuur ons dan even een berichtje. Bij de aanvraag bespreekt de Sociale Dienst jouw situatie en kijkt of je in aanmerking komt voor dagbesteding. Hoelang het dan duurt voor er een beslissing is genomen, verschilt per gemeente.                 

Digitale Dagbesteding volgen zonder indicatie
Het is ook mogelijk om 2,3, of 4 dagdelen per week Digitale Dagbesteding te volgen zonder een indicatie.

Het minimale aantal dagdelen per deelnemer is 2, maximaal 4 per week, de minimale tijdsperiode voor deelname is 6 maanden en de kosten worden dan niet door de gemeente vergoed maar door jouzelf.

Mogelijkheden voor andere aanbieders van dagbesteding
Ben je zelf werkzaam bij een organisatie die dagbesteding aanbiedt en heb je cliënten waarvoor Digitale Dagbesteding de perfecte oplossing zou zijn? Neem dan zeker ook contact op. De Digitale Dagbesteding kan óók door cliënten van andere organisaties gevolgd worden!

Eerst meer informatie? Stuur een mail of bel naar Erica.

De investering (met en zonder indicatie en voor andere dagbestedingsorgansiaties)            

ONDERDEELTARIEF
Digitale Dagbestedingstarief per deelnemer/dagdeel
Materiaalkosten
Eenmalige verzendkosten voor materialenpakket/ deelnemer 1 adres
Tablet (optioneel)

€ 38,71 (0% btw tarief)
+
€7,50 (excl. btw)€25,-
€ 250,- (excl. btw)