Blijmakers

Ik ben het eindelijk gaan doen

Afgelopen weekend ben ik het eindelijk gaan doen. Dat klinkt een beetje dramatisch misschien.
De afgelopen 6 weken heb ik toch tijd genoeg tijd gehad zou je zeggen. Nou, tijd zeker wel, maar totaal geen energie. Ik was gewoon te moe.
Zaterdag dacht ik, laat ik er nu ‘s morgens eens mee beginnen. Gewoon doen!

En geloof me, ik heb gewoon genoten, het was heerlijk. Niet nadenken, geen fysio, geen ergo, geen psycholoog, geen maatschappelijk werk. Gewoon lekker bezig zijn. Alleen ik, mijn handen en mijn gedachten. Totale ontspanning, gewoon alles even vergeten……3 uur lang!

Ik hoor je al nadenken. Jij vraagt je natuurlijk af, wat ik dan gedaan heb?
Op zaterdagmorgen ben ik om 9 uur …….. gewoon een koe gaan schilderen!!
Geen echte natuurlijk, maar één van papier maché. Of die koe nou mooi geworden is of niet, dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Het doet er ook niet toe. Ik heb een aantal uren heerlijk ontspannend gewerkt.

Op zondag werd ik wakker en ben ik er eens over na gaan denken. Als dit voor mij zo ontspannend werkt, dan moet dat toch ook voor andere “patiënten” werken.
En toen……..ineens werd er een stukje van mijn hersens bereikt dat ik al een paar weken kwijt was. Mijn ideeën kanon ging weer werken. In mijn hoofd was ik al een plannetje aan het maken om mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel) workshops te gaan geven over positief denken in combinatie met knutselen.
Ik heb het idee in mijn schrift genoteerd. Nu eerst even voor mezelf zorgen, voordat ik weer voor iedereen ga zorgen.
Het idee is geboren en ik ga hier over een paar maanden zeker iets mee doen.

Nu ga ik gewoon weer een koe schilderen, een rode……denk ik. Waarom? Gewoon, omdat het kan!

Voor iedereen die wil weten hoe mijn blauwe koe eruit ziet.
koeien

2 Reacties

 • Hannie Deventer

  Mooi zeg, zelf kan ik erover meepraten. 11 jaar geleden kreeg ik een hersenbloeding (aneurysma) Er volgde een hersen OK en het vat is toen afgeklipt. Na maanden ben ik weer een beetje op de rails gekomen. Gelukkig geen uitval, wel snel uitgeput, en veel hoofxpijn nog steeds. Ik ben op schilderles gegaan en schilderen doet me zo goed. Inmiddels heb ik mijn 13e expositie. Zonder schilderen weet ik niet of ik er bovenop gekomen was. Zo’n mooi initiatief Studio Blijmakers!!!

  • admin

   Hallo Hannie,
   Dank je wel.
   Wat fijn om te lezen dat schilderen jou ook geholpen heeft. En helemaal geweldig dat je nu al je 13e expositie hebt.
   Ik ben heel benieuwd naar je werk!
   Misschien vind je het leuk om mee te doen met de Kunstfair op 19 november in museumrestaurant Art & Dining.
   Laten we contact hebben met elkaar.

   Hartelijke groeten,
   Erica de Winter

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: