Herseninfarct

Neuro Psychologisch Onderzoek

Afgelopen vrijdag heb ik een Neuro Psychologisch Onderzoek gehad bij het revalidatiecentrum Rijndam.

ik had dit onderzoek aangevraagd omdat ik graag wil weten waar ik nu sta. De psycholoog was het er gelukkig mee eens. Zij heeft mij allerlei vragen gesteld en ik haar natuurlijk ook. Eén van mijn vragen was of een herseninfarct je intelligentie aan kan tasten. Nou, gelukkig is dat niet het geval!

Ik kan me moeilijk concentreren en heb last van mijn geheugen. Het voelt als een combinatie van ADHD en Alzheimer. Als ik nu een uurtje intensief met mijn hersens bezig ben, dan ben ik daarna bekaf. Dus ik wil heel graag weten welke gebieden in mijn hersenen nu getroffen zijn en hoe ik dit dan kan gaan trainen.
Over een half jaar wil ik weer een nieuw onderzoek. Dan kunnen we kijken of er vooruitgang in zit.

De test heeft 2 1/2 uur geduurd en was erg confronterend en heel erg vermoeiend.
Wat mij zelf opviel was dat ik meer moeite had met het onthouden van taal dan met getallenreeksen. Ook kon ik van kleine verhaaltjes het begin en einde herinneren, maar het middenstuk ging volledig aan mij voorbij.

Over 2 of 3 weken krijg ik de uitslag, ben heel benieuwd!

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.