Hieronder kun je alvast kennismaken met onze medewerkers en vrijwilligers.

Mijn naam is Cora Strijdhorst, 63 jaar en sinds augustus 2021 vrijwilliger bij Studio Blijmakers op de vrijdagmiddag. Ik ben best een bezige bij, buiten mijn vrijwilligerswerk bij Blijmakers heb ik sinds kort mijn eigen bedrijfje in geboortecadeaus. Ik hou enorm van met mijn handen bezig zijn, mooie dingen maken zoals babynestjes maar ook tekenen en schilderen vind ik leuk om te doen. Het ontwerpen van borduurpatronen van een plaatje, b.v. een geboortekaartje, en dat op een slabbetje of knuffel borduren met mijn borduurmachine is weer een andere creatieve kant van mij.

Twee jaar geleden hield Studio Blijmakers een veiling en daar werd een prachtige, grote, kleurrijk beschilderde olifant geveild. Die wilde ik graag aan mijn olifanten verzameling toevoegen. Die kennismaking met Studio Blijmakers zorgde ervoor dat ik mij voornam, zodra ik met pensioen zou gaan, mij aan te melden als vrijwilliger. En dat heb ik ook gedaan.

Ik kan heel blij worden van de sfeer bij Studio Blijmakers, de deelnemers zijn enthousiast, altijd blij en vrolijk en maken de mooiste dingen. Mijn taak is ze te helpen waar nodig en ze van een kop koffie, thee of chocolademelk te voorzien. Ik hoop dit nog jaren te kunnen blijven doen.

Cora Strijdhorstv

Cora Strijdhorst

sjanie van loon

Sjanie van Loo

Ik ben Sjanie en ik hou van mensen… ik vind het leuk om te kletsen, te wandelen en creatief bezig te zijn. Het leuke van werken bij Studio Blijmakers vind ik de gezelligheid, niks moet en bijna alles mag. Ik zie mensen ontwikkelen, zo fijn om te zien! Dat maakt me blij.

Mijn naam is Corine Brüggemann, ik ben moeder van 2 volwassen kinderen en sinds 1 jaar verbonden aan Studio Blijmakers. Voordat ik ging werken bij Studio Blijmakers heb ik 38 jaar gewerkt bij ABN AMRO, een heel andere carrière, maar er zijn zeker overeenkomsten.

Mijn gesprekken met cliënten hebben mij de rust en zeker de kennis gegeven om naar mensen te luisteren zonder oordeel vooraf.

Ik ben een verbinder die graag deelnemers met elkaar in gesprek brengt. Belangrijk vind ik het als een deelnemer blij naar huis gaat na een gezellige dag. Creativiteit is vrijheid, iets is niet goed of fout, als je er trots op bent is het altijd goed. Ieder mens is creatief, maar is gauw geneigd te zeggen dit niet te zijn. Bij Studio Blijmakers heb ik heel wat mooie dingen zien ontstaan en vooral heel veel trotse gezichten gezien. Ik ben blij dat ik hier een bescheiden bijdrage aan mag geven.

corine bruggemann

Corine Brüggemann

Herma Monshouwer

Ik ben Herma Monshouwer en woon in Dordrecht. Ik ben getrouwd met Edward en heb 3 kinderen en 2 kleinzoons. Sinds kort ben ik met pensioen en wilde graag iets met mijn nieuwe vrije tijd doen. Via “Inzet078”, de vrijwilligersbank van de gemeente Dordrecht hoefde ik niet lang te zoeken. Toen ik bij Studio Blijmakers kwam om kennis te maken, zag ik hoe iedereen: deelnemers, vrijwilligers en begeleiders, zich thuis voelen op deze plek. Er heerst een hele fijne en gezellige sfeer. Inmiddels ben ik sinds 2 maanden vrijwilliger en draai ik al aardig mee. Het geeft veel voldoening, maar wat me nog het meeste raakt is dat de deelnemers me in hun midden hebben opgenomen. Ze zitten nu al in mijn hart!

Even voorstellen, ik ben Ciska de Vries en werk als ZZPer bij Studio Blijmakers op de woensdag en vrijdag.
Ik ben in 2019 begonnen en er is ondertussen een enorme groei geweest.
Wat ik als enorm positief ervaar bij Studio Blijmakers is de vrijheid om te doen waar je zin in hebt zonder dat er een vast programma moet worden doorlopen.
Met een grote keuze aan materialen en richtingen kan je altijd wel iets leuks vinden om te doen.
Zelf heb ik een teken en schilder achtergrond en zie het als een uitdaging om mensen hiermee zichzelf te laten verrassen.
Je kan veel meer dan je denkt. Dat heb ik zelf ook ervaren toen ik aan dit avontuur begon. Geen moment spijt van gehad.

Ciska de Vries

Tineke Meijers

Ik kom uit een gezin van acht kinderen. Vier meisjes en vier jongens en ik was dus het vierde kind op de rij. Er was altijd wel iemand om mee te spelen en wij deden dan ook veel spelletjes. Mijn vriendinnen wilde dan ook graag mee na schooltijd, want mijn moeder wachtte ons op uit school met thee en een biscuit en spelletjes deden ze graag met meerderen.

De creatieve genen heb ik van mijn vader, hij was tuinarchitect en ontwierp tuinen en plantsoenen. In zijn jonge jaren schilderde hij ook. Verder ben ik een sportieve/actieve dame, die veel wandelt, beweegt op muziek, zwemt en graag erop uit gaat om een reis te maken.

Na mijn werkzame leven mocht ik september 2020 met pensioen. Nu aan het begin van 2022 ga ik mij inzetten voor Studio Blijmakers, voor die creatieve mensen, die naar de dagbesteding komen en ik heb er veel zin in. En nog meer creatieve dagdelen kleien, daar kan je mij zeker voor warm maken. Ieder week ga ik naar een atelier en maak daar verschillende werkstukken van klei.

Ik ben Ellen de Visch Eybergen, getrouwd met Wim en ik heb 2 volwassen kinderen. Vanuit huis organiseer ik creatieve workshops en ik ben als ZZP’er aan het werk bij Blijmakers als dag-bestedings-begeleider. Ik vind het heel leuk om zelf creatief bezig te zijn, vooral tekenen/schilderen, macramé en haken vind ik erg leuk en het geeft mij ontspanning. Daarnaast vind ik het leuk om dit anderen te leren en om hen te laten merken dat het kan helpen om je beter te voelen, in welke situatie je ook zit.

Zelf heb ik gemerkt dat de creatieve activiteiten die ik doe, mij even de pijn en vermoeidheid laten vergeten. En het geeft mij ook positieve energie waardoor ik moeilijke dingen, die we allemaal tegenkomen in ons leven, beter aan kan.

Ik vind het heel fijn om bij Studio Blijmakers te mogen werken. We hebben een leuk team opgebouwd. De sfeer is goed. Iedereen kan zijn specialiteiten inzetten en we vullen elkaar aan. We stimuleren wat mensen zelf kunnen en helpen waar dat gevraagd wordt. En iedereen mag zijn wie hij/zij is. Dat is de kracht van Studio Blijmakers.

Ellen de Visch Eybergen

“het is hier heel ontdekkend”

-Linda