Mijn naam is Erica de Winter. Ik ben oprichter van Studio Blijmakers. Door wat ik meegemaakt heb, weet ik dingen die je niet in een boek terug kunt vinden. Na mijn herseninfarct heb ik mezelf creatieve therapie gegeven. Dat heeft erg goed geholpen. Ik kon ineens drie uur aan iets werken, zonder moe te zijn.

In maart 2016, juli en oktober 2017 heb ik een herseninfarct gehad. Als NAH-ervaringsdeskundige wil ik graag iets betekenen voor mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel), vandaar dat ik Studio Blijmakers ben gestart. Met dit project wil ik mensen laten inzien dat ze, ondanks in welke situatie ze ook zitten, ze altijd iets kunnen doen, maken of bereiken.
Ze kunnen even ontsnappen aan de wereld door creatief bezig te zijn. Iets leuks voor zichzelf maken of voor iemand anders. Mensen kunnen kiezen: ze kunnen kiezen om blij te zijn en Blijmakers te maken. Negatieve dingen ombuigen naar positieve dingen, focussen op wat we allemaal kunnen.

Ik vind dat het tijd is om meer blijheid en positiviteit te verspreiden. Hiermee maken we het leven een stukje aangenamer.
Ik ben ervan overtuigd dat in iedereen een kunstenaar zit. Alleen moet je het kunnen en willen zien!

Ik heb me in de afgelopen jaren ontwikkeld tot  kunstenaar. Kijk HIER naar mijn werk.

methode blauwe koe

Zeven weken na mijn infarct begon ik met het beschilderen van een koe. Geloof me, ik heb gewoon genoten, het was heerlijk! Niet nadenken, geen fysio, geen ergo, geen psycholoog, geen maatschappelijk werk. Gewoon lekker bezig zijn. Alleen ik, mijn handen en mijn gedachten. Totale ontspanning, gewoon alles even vergeten……. 3 uur lang! Wat een overwinning. Ik kon ineens 3 uur iets doen zonder moe te zijn. De dag erna werd ik wakker en ben ik er eens over gaan nadenken. Als dit voor mij zo ontspannend werkt, dan moet dat toch ook voor andere “patiënten” werken!

Erica de Winter