CBR rijbewijskeuring
Herseninfarct

Rijbewijs keuring Grrrrr!!

In mei kreeg ik een brief van het Albert Schweizer Ziekenhuis met daarop een afspraak voor de neuroloog. Er stond verder niks bij, alleen de naam van de neuroloog en het tijdstip.
Nu krijg ik iedere week brieven met afspraken voor de fysio-, ergotherapie en de revalidatiearts. Dus ik nam aan dat dit om een controle ging.

Ik heb best wel een rare gewoonte, ik google alle artsen waar ik naar toe moet, dan weet ik wie ik voor me heb. Zo google ik dus ook deze neuroloog.
Google geeft aan dat deze meneer met pensioen is. Misschien klopt er iets niets dacht. Ik krijg vast een vervanger!

Ik meld me netjes bij de balie Neurologie. De mevrouw achter de balie zegt: “U komt voor uw rijbewijs keuring?” ” Uhh….nee dat geloof ik niet!” Ik laat haar de brief zien en zeg dat ik voor een afspraak kom met de neuroloog.
“Nou u komt wel degelijk voor uw rijbewijs keuring, wat denkt u dat u hier anders komt doen?”
“Ik kom de laatste 3 maanden 2 a 3 keer in het ziekenhuis voor allerlei zaken. Dus ik denk dat ik voor controle kom”.
“Ach, U zult het wel vergeten zijn”, zegt ze. Ik laat haar nog een keer die brief zien en vraag haar: “Ziet u hier op deze brief ergens rijbewijs keuring staan?” ” Nee dat niet, maar daar komt u wel voor!” Ze kijkt me aan of ik van een andere planeet kom.

Daar komt de neuroloog aan. Juist ja, die meneer die met pensioen is. Ik vertel hem dat ik het een rare gang van zaken vind. Ik laat u wel bellen door de CVA verpleegkundige, die legt het u allemaal nog wel een keer uit.

De neuroloog vraag hoe het met me gaat. Ik moet zeggen welke dag en welke datum het is. Ik moet een klein stukje heen en weer lopen, met mijn wijsvingers mijn neus aanraken.
Alles duurt 1 minuut. “Ik keur u goed”, zegt hij. “Nou dat is dan mooi”, antwoord ik.

“Maar u mag nog geen auto rijden, u moet eerst toestemming hebben van het CBR.
En u heeft iets niet goed gedaan”, zegt hij. “Wat dan?” U heeft niet gemeld bij het CBR dat u een herseninfarct heeft gehad.
“Dat zou de CVA verpleegkundige doen, is mij vermeld”. “Nee dat had u zelf moeten doen”.
“Oke en nu”.” Nu gaat u morgen naar de gemeente, daar haalt u een eigen verklaring, die vult u in. Die stuurt u op, ik stuur mijn rapport dan op. Dan hoort u van het CBR of u weer mag autorijden”.
Ik vertel hem nogmaals dat ik het allemaal erg vreemd vind. “U wordt gebeld” zegt hij en ik kan gaan.

Ik moet er de hele middag aan denken, want er klopt gewoon iets niet.
De volgende dag word ik gebeld door de CVA verpleegkundige. ” ja mevrouw, u had zelf het CBR in moeten lichten”. Ook tegen de verpleegkundige zeg ik dat ik dat niet wist en dat dit naar mijn weten nooit verteld is.  We komen er niet uit.
“Maar ik heb nog een vraag. Die neuroloog die mij gekeurd heeft is toch met pensioen”?
“Ja dat klopt, hij doet alleen nog maar rijbewijs keuringen”.

Toen viel bij mij natuurlijk meteen het kwartje. Ik kon het niet laten en zei; “Die meneer is daar zijn zakken aan het vullen dus”.
Ik was 1 minuut binnen en weet je wat dat kost, schrik niet € 95,- voor het onderzoek van de neuroloog. O ja, dan vergeet ik nog te vertellen dat de eigen verklaring € 40,- kost.

De neuroloog heeft mij wel goedgekeurd, maar nu is het nog maar de vraag of ik van het CBR wel toestemming krijg om weer te gaan rijden. Ik heb immers nooit gemeld dat ik een herseninfarct heb gekregen.

Jullie begrijpen wel dat ik boos ben! Wat een oplichterij!

Wordt vervolgd…………………

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.