Blijmakers,  Herseninfarct

We zijn 2 jaar verder………

We zijn vandaag 2 jaar verder na mijn eerste herseninfarct.
Pffffff … wat is er veel gebeurd de afgelopen 2 jaar. Er zijn dingen die niet meer zo goed gaan, maar er zijn zeker veel dingen die ik opnieuw heb ontdekt en die heel goed gaan.

Als ik maar de regie heb over mijn eigen agenda en mezelf er aan houd dan komt het goed. Goed plannen en zorgen dat je niet overprikkeld raakt. Mezelf de rust gunnen. Keuzes maken!
Ik heb allang aanvaard dat het nooit meer zo wordt als daarvoor.  Maar geloof me, mijn nieuwe leven is ook echt heel leuk! Klinkt het heel raar als ik zeg dat het misschien leuker is nu, ondanks mijn NAH? Of mag ik dat niet zeggen? Soms denk ik wel eens dat het goed is dat het mij is overkomen. Ik heb het wel eens tegen sommige mensen gezegd. De één snapt het en de ander verklaart me voor gek. Ook denk ik sterk dat ik er iets mee moest doen. En dat heb ik gedaan, ik heb Studio Blijmakers opgericht.
Hoe je het ook went of keert, ik doe nu veel meer dingen die ik leuk vind. Ik probeer anderen ook te helpen om hun NAH te aanvaarden en te zoeken naar wegen die ze gelukkig maken.

NAH (niet aangeboren hersenletsel)
Het ware gezicht van hersenletsel …openbaart zich niet in een momentopname.
Zelfs voor diegenen die hersenletsel hebben duurt het zelfs maanden tot jaren, om er achter te komen in hoeverre ze beperkt zijn.
Het leren omgaan met de beperkingen in het dagelijks leven, gebeurt met vallen en opstaan.
De dagelijkse worsteling met vermoeidheid en overprikkeling zijn soms best zwaar.
Het onbegrip van de mensen, soms zelfs van hen die je zouden moeten helpen. Ze zien namelijk niks aan je.

Niet meer spontaan even dingen doen, maar alles heel goed plannen. Geen harde muziek meer kunnen verdragen, geen drukte meer opzoeken.
En toch doe ik bovenstaande dingen weleens, achteraf zit je dan met de gebakken peren. Tja, dat neem ik dan maar op de koop toe.
Soms denk je wel eens, ik ga het toch weer proberen, misschien is het wel over. Maar dan kom je er achter dat het niet over is……en ook niet over zal gaan.

Het ware gezicht van hersenletsel……openbaart zich pas als je daar langere tijd dag in dag uit mee geconfronteerd wordt.
Vaak is die confrontatie niet mild voor de persoon met hersenletsel maar zeker ook niet voor de mensen die dichtbij staan.
Gelukkig heb ik een hele lieve man die mijn nieuwe ik ook heeft geaccepteerd.

4 Reacties

 • Cory Barends

  Lieve Erica,

  Ik kan jou niet genoeg bedanken voor mijn aandeel in Studio Blijmakers Erica Events. Mijn wereld is nog leuker geworden en mijn netwerk groter.
  Ook ik maak donkere momenten mee maar iedere keer als ik de studio binnenstap voel ik mij zielsgelukkig en positief.
  De kracht die ik voor mijn gezin en familie draag put ik uit alle mooie dingen die we gemaakt hebben en nog steeds doen.
  Het gaat er niet om wat je niet meer kan maar om wat je kunt doen en dat is nog heel veel.
  Ik proost op nog vele mooie goede en creatieve jaren.

  • admin

   Lieve Cory,
   Dank je wel voor de mooie woorden. En heel fijn om te horen dat het jou goed doet.
   Ik hoop dat je nog heel lang bij Studio Blijmaker blijft.

   Liefs
   Erica

 • Ellen de Visch Eybergen

  Hai Erica,
  Wat heb je dat mooi verwoord. Ik hoop van ganse harte dat je zo positief blijft en kan blijven doen wat je leuk vind en wat energie geeft. Als iedereen met een aandoening zo in het leven zou staan dan zou het vele malen makkelijker zijn om te accepteren wat je niet mee kunt en blij te zijn met wat je nog wel kunt. Uit eigen ervaring weet ik dat het niet altijd zo is en weet ik ook dat het niet zo makkelijk is. Maar zolang wij mensen die dat van nature niet hebben, kunnen stimuleren en overtuigen, zal het hen ook gaan lukken.
  Lieve groet, Ellen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: