Om het vijfjarig bestaan te vieren van Studio Blijmakers zijn we met de hele dagbesteding (60 personen) aan boord gegaan van zeilcharterschip de Zeeland.
Het was een fantastische vaartocht en we hebben genoten van het eten en drinken aan boord.
De sfeer was erg leuk

En wat ook genoemd mag worden, wat een geweldige bemanning heeft de Zeeland. Niks is teveel voor ze.

Hieronder wat informatie over de Zeeland.

Het schip kent een lange geschiedenis. Oorspronkelijk is het schip in 1904 gebouwd om vracht te vervoeren over de Nederlandse en Duitse rivieren en kanalen. Rond 2000 kocht charterschipper Jelleke van de Staaij de stalen schuit.
Zij droomde van een schip dat voor iedereen toegankelijk zou zijn. De brede Zeeland (ruim 8 meter) was perfect om te verbouwen tot charterschip met extra brede gangboorden (de looppaden aan de buitenkant van het schip). Van der Staaij heeft er maar even mee gevaren. Na haar dood in 2013 lag het schip, inmiddels slecht onderhouden, nog maandenlang in Amsterdam.

Ondernemer Peter van ’t Wout (zelf rolstoelgebonden) keek door de rotzooi heen en maakte een plan om het schip weer varende te krijgen. Met man en macht werd gewerkt om het schip te restaureren. En met succes! Inmiddels is het schip omgebouwd tot een schitterende evenementenlocatie met twee prachtige, karakteristieke ruimtes voor maximaal 125 gasten. Aan de voorzijde van het schip is het heerlijk toeven in de comfortabele, ruime salon (60m2) met luxe espressobar. Met twaalf verwarmde ramen biedt deze ruimte ook bij slecht weer altijd een schitterend uitzicht tijdens het varen. De voormalige roef van het schip is omgetoverd tot een heuse Engelse pub met een maritiem tintje. “We gaan verder met de droom die Jelleke van der Staaij in 2000 begonnen is!”

https://www.dezeeland.com

Word vriend

cover vriend worden